laptop voeding wattage? (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 16-04-2015, 08:48 (3325 dagen geleden) @ rvh

Op de adapter die onherstelbaar beschadigd is .staat 19 volt 3.16 a .Houdt dus in 60 watt volgens mij .Als je een voeding erop aansluit die van minder wattage zal zijn .Is toch nooit slecht voor de laptop alleen voor de voeding? .Werk bij de kringloop en liggen meerdere voedingen maar niet allemaal met een type plaatje namelijk .Spanning is makkelijk te meten natuurlijk .

alvast bedankt gr ruud

Als de voeding de benodigde stroom niet kan leveren, dan zal hij in de beveiliging gaan, omdat die dingen kortsluitvast zijn. Dat houdt in dat de afgegeven spanning daalt, of dat de voeding compleet afschakelt.
De voeding is berekend op extra vermogen, dat geleverd moet worden aan de usb uitgangen. Soms kan dat oplopen tot 1 ampere, dat is dus 5 watt. Met enige reserve zou dus een voeding die 50 watt levert ook wel kunnen werken.
De meeste voedingen van tegenwoordig zijn dichtgeplakt vanwege de veiligheid. Meestal zijn ze wel te repareren. Door de slechte warmtehuishouding hebben de onderdelen, met name de elco's het zwaar te verduren. Meestal doen ze het na vervangen van de elco's, door goede exemplaren met een goede ESR weer.
Houd er rekening mee, dat een groot gedeelte in de voeding rechtstreeks verbonden is met het lichtnet. Repareren en testen dus altijd met behulp van een scheidingstransformator en voorzichtig met het primaire deel, waarin spanningen tot 300 volt voor komen.


Soundman2


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum