Windows10 ervaringen. (Computertechniek)

door Ben ⌂ @, Waddinxveen, 20-09-2015, 18:55 (3165 dagen geleden) @ loek
Gewijzigd door Ben, 20-09-2015, 18:58

Dag Loek, inmiddels ben ik er achter dat MS bij computers die er niet om hebben gevraagd ook een ‘belangrijke’ update installeert om Windows 10 te installeren.
(Dit vinden veel mensen niet netjes van MS om dit ongevraagd door te voeren.)
Deze ‘belangrijke’ update gaat je systeem voorbereiden op Windows 10 en maakt de directory C:\$Windows.~BT en download daarin enkele Giga bytes aan data.
Mijn eerder aangegeven verhaal heb ik inmiddels aangevuld, bij Windows update is nu ook gewijzigd van ‘Automatische updates’ in ‘Naar updates zoeken maar laat mij bepalen of ik ze wil downloaden en installeren’.
De directory C:\$Windows.~BT bleek er namelijk weer in te staan en wil dat ongevraagd downloaden niet.
Met de verkenner zie je die hidden file niet maar met Total Commander kun je dat wel zien door in configuratie > opties > weergave de verborgen data zichtbaar te maken. Daarna kun je op de directory C:\$Windows.~BT gaan staan, met de rechtermuisknop rood maken en op Wissen klikken. Een gratis versie kun je vinden op http://www.ghisler.com/download.htm
Soms wil het niet gewist worden en krijg je de melding dat je ‘niet geautoriseerd’ bent.
De enige voor mij bekende optie is dan om de Hirren boot cd te starten met een mini XP versie, in die verkenner is hij dan wel zichtbaar en verwijderbaar.
Als er nog andere forumleden zijn die betere ideeën hebben dan horen wij dat graag.
Groet, Ben


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum