Van Windows 10 Pro terug naar Windows 7 Ultimate (Computertechniek)

door Rob Krabbendam ⌂ @, Hellevoetsluis, 29-10-2016, 18:52 (2736 dagen geleden) @ Ed van der Weele †

Wat zouden we veel tijd overhouden als er geen computers waren.

Dat waag ik te betwijfelen, maar je herkenbare frustraties met Windows begrijp ik zeker. Ik ben zelf zo'n 10 jaar geleden definitief overgestapt op Linux en nog weer later op MacOS. Die laatste optie is geen goedkope, maar als je een veilig OS zoekt voor wat oudere hardware en niet continu bezig wilt zijn met systeembeheer maar je pc gewoon wilt kunnen gebruiken waarvoor je 'm aanzet, kan ik je bv Linux Mint zeer aanbevelen. Ik vond het (na even wennen) een verademing en ik wil nooit meer terug.

Nou zitten er aan Linux ook nadelen. Ik heb laatst bijvoorbeeld een tijdje moeten klooien om een printer aan de praat te krijgen onder Ubuntu maar met een beetje hulp via Google was dat varkentje toch gauw gewassen. Probeer het eens uit zou ik zeggen. Daar hoef je het niet eens voor te installeren overigens, het draait ook vanaf een USB stick. En installeer je het wel, dan kun je Windows ernaast houden.

Zie bv https://www.seniorweb.nl/tip/tip-wat-is-linux waar ze grappig genoeg het niet kunnen gebruiken van IE als nadeel bestempelen (?!)


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum