Dual capstan snaar van Nakamichi MR-1 (Toestel of techniek)

door henkk56 @, 03-03-2018, 18:29 (287 dagen geleden)
Gewijzigd door henkk56, 03-03-2018, 18:38

Ik ben een Nakamichi MR-1 aan het opknappen,een van de dingen waar je tegen aan loop is dat de snaar die het tweede vliegwiel aandrijft vrijwel geen spanning meer heeft,het eerste vliegwiel is direct drive.
Helaas zijn deze snaren niet meer nieuw te krijgen en new old stock is natuurlijk ook al in verregaande staat van ontbinding.
Wel worden er door handelaartjes op internet vervangende snaren voor dit type aangeboden maar daar heb ik heel slechte ervaringen mee.(Wel duur maar totaal onbruikbaar.)
Heeft iemand hier misschien ervaring van het bepalen van de goede maat voor zo'n snaar,snaren zijn wel in heel veel maten verkrijgbaar,de kunst is natuurlijk om precies de goede maat te vinden.
In de documentatie is hier niets over te vinden.
De bandspanning tussen de 2 capstans is zeer afhankelijk van de hoedanigheden van deze snaar,een kennis van me heeft zelfs wel eens meegemaakt dat een vergelijkbare Nakamichi de bandjes doormidden trok....
Ik snap het mechanisme van hoe de bandspanning tussen de 2 capstans precies tot stand komt ook niet helemaal.
De hulp capstan loopt uiteraard een fractie langzamer dan de hoofdcapstan.
Door de bandspanning zou de hulpcapstan dus iets sneller moeten gaan draaien maar dit lijkt me nogal afhankelijk van de hoedanigheden van de tussen snaar.

Henk


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum