RadioCafé Zaandam 22 mei: Grundig Satellit 2100 (Algemeen)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 15-05-2018, 15:29 (247 dagen geleden)

De lezingen op het Zaanse RadioCafé worden altijd aangekondigd op het zusterforum. Deze bijeenkomsten zijn publiek dus wees welkom! Volgende week is het onderwerp heel geschikt voor dit Transistorforum, namelijk de Grundig Satellit 2100.

Wanneer: Dinsdag 22 mei om 20.00 uur (open vanaf 19.30)
Kosten: 4 euro toegang, drankjes zelf betalen
Waar: Wijkcentrum Dirk Prins, Verbeekstraat 35 in Zaandam.
Spreker: Gerard Tel

Voor deze lezing breng ik een Grundig Satellit 2100 mee, een top kortegolf-ontvanger uit de jaren zeventig. Al in de jaren zestig maakte Grundig goede ontvangers, zoals de Ocean Boy, die later naar de Satellit serie is doorontwikkeld. Wat maakt een Satellit tot de beste kortegolf-ontvanger van de jaren zeventig (test Consumentenbond)? Achttien kortegolfbanden met veel bandspreiding, een trommeltuner, preselectie, dubbelsuper: we leggen uit wat dit allemaal is. Ook kijken we naar de zwakke punten van deze ontvanger, iets om op te letten als je er eentje gaat kopen of repareren. Er waren diverse hulpstukken leverbaar, zoals de externe SSB-eenheid.
Wat kun je nog met een top ontvanger uit de jaren zeventig als de jaren tachtig eenmaal goed zijn losgebroken? We zullen zien hoe deze fantastische ontvanger, door technische ontwikkelingen van rond 1980, binnen enkele jaren verouderde en werd ingehaald door andere modellen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum