deksel knop gezocht (Gezocht)

door loek @, 01-07-2018, 10:39 (165 dagen geleden) @ franshack

Hallo,

Hierbij een totaal overzicht van dit meetapparaat. Het gaat om een PMG2 van Wandel und Golterman. De linker draaiknop is gelijk aan de Rechter waar dus de afdekplaat van weg is.

[image]


Voor de liefhebber:
Dit apparaat is bij KPN veel gebruikt (minimaal 40 stuks). Het is een zender en ontvanger in het bereik van 15 Hz tot 20 KHz. De zender kan handmatig ingesteld worden op frequentie maar hij kan ook sweepen in het hele bereik.
De zender heeft een zeer lage harmonische vervorming. De ontvanger kan tot -80 dB meten en zowel de zender als ontvanger zijn zeer nauwkeurig voor wat betreft het afgelezen niveau. Ook kan je er mee ingangsimpedantie meten en reflectie metingen doen tussen twee weerstand. Bijvoorbeeld tussen een bekende weerstand (ijk waarde) en een onbekende impedantie.
Kortom voor audio werkzaamheden is dit de meter. De fabrikant "WuG" staat bekend als een zeer degelijke bouwer en dat kan je ook zien hoe dit apparaat is opgebouwd.

Als je zo'n apparaat tegenkomt en de prijs is redelijk (meestal is de prijs veel hoger vaak boven 300 Euro)koop hem dan.


Met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum