Buitenlamp aansluiten (Toestel of techniek)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 28-12-2018, 14:34 (1958 dagen geleden)

Bij een vrouw in mijn dorp heb ik laatst een buitenlamp opgehangen die niet goed functioneert. Het is een buitenlamp van Philips met een LED verlichting en een sensortje. Bedoeling is dat die sensor bespeurt of er iemand aankomt en of het donker is, en eventueel de lamp een poosje ontsteekt. Je hoeft dan nooit zelf met een schakelaar aan de gang.

[image]

Probleem is dat de lamp nooit uitgaat. Sensortje stuk? Zou kunnen. Maar is hij wel goed aangesloten? Op p5 van de gebruisaanwijzing staat dat je twee draden in een kroonsteentje moet schroeven en dat ziet er niet moeilijk uit. Maar daar hebben ze het sensortje er niet bij getekend. Dat is een los stukje waar een bruine, blauwe en rode draad uitkomen. De rode is al door Philips aan de bruine van de LED unit gemaakt met een wit lasdopje. Daarom ga ik er van uit dat de sensor zelf ook 230V nodig heeft (uit de blauwe en bruine draad) en dat de rode een schakeldraad is waar dan het bruin van de lampunit op zit. Aangezien de lamp continue brandt, moet in de sensor dan rood verbonden zijn aan bruin.

Dus heb ik er dit van gemaakt. De drie draden van de sensor komen uit een gaatje met een wit bandje erom.

[image]

Van de sensor gaan blauw en bruin naar de 230 en rood naar de LED units bruine draad. Van de LED gaat dan de blauwe weer naar de 230 en zit aan de blauwe kant.

Heb ik foute aannames gemaakt? Heeft iemand de Philips 17274 ook? Moet ik vrezen dat de sensor kaduuk is?


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum