corrupte dbx file e-mail (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 02-01-2019, 21:42 (1940 dagen geleden) @ ruudtx

1,8GB is inderdaad wel erg groot. Als je het weer goed krijgt, zou ik het in elk geval opsplitsen om te voorkomen dat hij bij 2GB weer stukgaat.

Verder lijkt me de eerste actie om niet op de originele .dbx maar alleen op kopieen ervan te gaan recoveren. Om te voorkomen dat het misschien verder beschadigt. Verder zou ik op de verschillende kopieen verschillende programma's loslaten voor het geval het ene beter werkt dan het andere.

Wat dat betreft heb je geluk, bij binaire mailboxformaten kun je erop gaan zitten wachten tot het een keer stuk gaat dus jan en alleman hebben er tooljes voor geschreven. Er is zelfs een kansje dat OE de dbx weliswaar niet kan openen, maar er nog wel berichten uit kan importeren als je de bestanden veiligstelt en met een lege OE begint. Zou ik niet al te hard op vertrouwen, maar je weet maar nooit. Ook kun je controleren of er in dezelfde map nog .bak files staan.

Anders eerst eens proberen met een tooltje van MS zelf: https://gallery.technet.microsoft.com/office/Free-DBX-Recovery-Tool-0dc36868

Een ander gratis progje: https://www.evilbox.ro/windows/repair-outlook-express-2gb-dbx-file/ waar ook een recoveryvinkje op zit.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum