Spoeltje Wikkelen (Algemeen)

door Pim @, 09-03-2019, 17:30 (1873 dagen geleden)
Gewijzigd door Pim, 09-03-2019, 17:44

Beste Forum Leden,
Heb eerder al een vraag gesteld over mijn tuner Sony ST-5000FW, maar nu gaat het om een specifiek onderdeel n.l een spoel wikkelen.
[image]

Ben inmiddels aan het wikkelen geslagen en met een paar grotere spoellichamen diameter 8,5 mm en hoogte 6 mm gaat daar in ieder geval meer draad op als bij het originele spoeltje diameter 6,5 mm en hoogte 4 mm.

Bij het nieuwe spoellichaam zaten ook ferriet huisjes waarvan hier de gegevens.
[image]

[image]

[image]

Vreemd genoeg is nog niet het juiste resultaat bereikt, aan de gegevens van het originele spoeltje die was afgewikkeld en daarna de aantal wikkelingen geteld heb ik niet zoveel, want daar is mee begonnen om de zelfde wikkelingen aan te brengen maar dan is de spoelwaarde niet op de 15 mH te krijgen komt maar op 11 mH uit.
Vandaag maar een nieuwe gewikkeld met een primaire kant van 2 × 240 wikkelingen en secundair 2 × 260 wikkelingen dan zit het spoellichaam nagenoeg vol maar nog steeds geen 15 mH bereikt.
Wat is wijsheid om aan die 15 mH secundair te komen en ook primair een waarde van rond de 16 mH te komen want dat gaat niet op het spoellichaam.
Ik hoor de meeste mensen al zeggen kappen, maar dat vind ik tot nu toe nog geen optie.
Deze spoel is in een draairichting gewikkeld dus na 2 × 240 wikkelingen primaire is de zelfde draairichting door gewikkeld met de secundaire kant.
Zou het uitmaken als de secundaire kant de andere kant op gewikkeld zou worden ?.
Groet,
Pim


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum