19 Khz piloot toon aanwezig. (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 17-03-2019, 18:32 (64 dagen geleden) @ Pim
Gewijzigd door soundman2, 17-03-2019, 19:12

Het is absoluut geen verrassing dat er 19KHz staat. Wat had er anders kunnen staan dan de pilootfrequentie . Die staat er zelfs met een weerstandje in plaats van een spoel. de counter is dus niet het juiste instrument om hier te meten. De kring moet afgestemd worden op de maximale amplitude, weliswaar bij 19KHz. Die kun je meten met een scope of met een AC mV meter, of een goede multimeter die tot minimaal 20 KHz signaal kan meten.
Op de secundaire moet het signaal voldoende groot zijn, om de diodes en de daarop volgende transistor goed open te sturen, Zodat de diodebrug in de audioschakelaar voor L en R goed hun werk kunnen doen. Voor een optimale kanaalscheiding, wordt de spoel dan op de top, ook nog op de juiste fase afgeregeld, zodat het 38KHz signaal precies synchroon met de zender de informatie voor L en R doorschakelt.
Voor het goed afregelen van de decoder is een FM-stereogenerator eigenlijk onmisbaar.

[image]

Om te weten of je spoel voldoende Q heeft, zou je eigenlijk absolute waardes moeten weten van de amplitudes. Die kun je vermoedelijk alleen verkrijgen door vergelijking met eenzelfde toestel.


[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum