Ontvansthulp kleine portable radio's (Algemeen)

door Andries van Dekken. @, Surhuizum., 24-05-2019, 19:48 (116 dagen geleden)
Gewijzigd door Andries van Dekken., 24-05-2019, 19:59

Ontvangst van de tegenwoordige regionale zenders met klein vermogen op de MG maken het gebruik van kleine portables(met korte ferriet antenne)bijna onmogelijk.
Met de wetenschap dat een antenne bij juiste afstemming de helft van het ontvangen signaal weer uitstraalt de volgende geslaagde proef met een ferriet antenne van ong 18 cm gedaan.De staaf met de originele spoelen uit een oude portable hiervoor gebruikt.
De grootste zelfinductie wordt met een afstemc. van ongeveer 500pf afgestemd in de buurt van de te ontvangen zender op de radio.De externe antenne kan in het verlengde van de ingebouwde ant. maar ook achter het toestelletje worden gelegd.De spoel om de ferriet ant.moet in de buurt komen van de spoel in de portable,even uitproberen dus wat de grootste gevoeligheid oplevert Hier met div.kleine portables uitgeprobeerd o.a.L0X95T en div japanse oldtimers.Het scheelt echt meer dan de bekende slok op een borrel.De combinatie moet wel bij frequentie wijziging steeds opnieuw worden afgestemd.
Vindt het zelf geen probleem om zo nu en dan aan een extra knopje te moeten draaien.
Weet ook niet of dit eerder op dit forum is behandeld,kon er zelf niks over vinden en het leek me wel een interessant onderwerp.In elk geval succes met met uitproberen.

vr gr Andries.

--
Keapje in Erres, kinne jo werres.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum