Nieuw OS en een aantal apparaten werkt niet goed meer. (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 02-09-2019, 11:31 (1692 dagen geleden)
Gewijzigd door soundman2, 02-09-2019, 11:42

Het zal wel een commerciƫle reden hebben, maar waarom werken oudere apparaten niet goed meer als een OS vernieuwd wordt?
Voor een nieuw OS heb je vaak weer andere drivers nodig en die worden door de leveranciers van de oudere apparaten niet meer geupdated.
Als voorbeeld, noem ik een kleurenprinter met de mogelijkheid voor dubbelzijdig printen.
Werkt op XP met alle functies. Bij W7 werkte de printer niet meer met de bijhorende driver . Het is wel mogelijk om de printer te gebruiken met een driver van een latere versie, maar dan werken een aantal functies weer niet, zoals bijv dubbelzijdig printen. Waarom moeten functies steeds een ander protocol hebben om te worden uitgevoerd? De ascii code verandert toch ook niet steeds? Waarom is een commando dubbelzijdig afdrukken dan telkens anders.
Ik vind het niet vreemd dat nieuwe printers steeds meer mogelijkheden hebben en dat daar nieuwe drivers voor gemaakt worden, maar commando's voor basale bewerkingen kunnen toch gewoon hetzelfde blijven?
Dat is nou eens een mooi werkje voor onze EU regelaars. Zij hebben kennelijk niet door dat vele goed werkende apparaten met een OS wisseling mede de kliko in gaan. Het zou weer een berg schelen in elektronisch afval.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum