Computer te warm (Algemeen)

door Kees van Dijke ⌂ @, Heerlen, 13-06-2020, 12:30 (1419 dagen geleden) @ soundman2

Ik heb al mijn computers en laptops Windows 10 20H1 vers geinstalleerd from scratch.
Data etc heb ik eerst een backup van gemaakt alsook een lijst met te installeren software.

De laatste Windows 10 versie heeft een stevige virus en malware scanner aan boord die wel vrij vaak false positives geeft, maar belast de CPU nog het minst, vergeleken met Antivir en AVG.

De nieuwe Windows Edge op Chromium gebaseerd werkt uitstekend en snel. Bij een Microsoft account worden ook alle password van de sites in de cloud opgeslagen alsook de favorieten en meer.

De oude computers en laptops werken veel sneller.
Bij oude laptops zijn geen problemen, maar wel bij enkele PC's.

- VIA soundchips wordt helemaal niet meer herkend. Gelukkig heb ik daar een Soundblaster Audigy in zitten die wel door Windows 10 wordt herkend en ook uitstekend werkt.
- GTX295 VGA kaart die om zeep geholpen is door de installatie van de NVidia driver. Gelukkig had ik nog een GTX770 kaart op de plank liggen.
- SMB 1.0 krijg je niet meer terug, wel als je een update van een vorige Windows versie uitvoert. SMB 1.0 gebruik ik alleen nog voor netwerk verbindingen met oudere computers (Windows XP etc, ook in VirtualBox) en andere oude rand apparatuur in het netwerk, maar is ook hackers gevoelig.

Overigens, temperaturen in een laptop kunnen oplopen tot 100 graden, meestal GPU, soms CPU. Ik draai wel eens HeavyLoad en CPU stress test. Indien nodig naast stof uitblazen, ook koelpasta vernieuwen.

groetjes,
-=Kees=-


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum