Inside Electronics Factory (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 02-08-2020, 13:17 (6 dagen geleden) @ HM
Gewijzigd door soundman2, 02-08-2020, 13:23

Maar wat je in het filmpje bij de montage van grotere componenten ziet zul je in Europa niet tegen komen.
[image]
Alle pcb's op een hoop is vragen om beschadigingen.....

Alles is ook een beetje afhankelijk van de seriegrootte. Bij ons werden de draadcomponenten ook met de hand ingestoken. Als je dubbelzijdig SMD plaatst en ook draadcomponenten gebruikt, dan heb je een paar mogelijkheden. De top wordt IR gesoldeerd, de bottom + draadcomponenten gaan over de golf. Die SMD's moeten uiteraard gelijmd zijn, anders blijven ze in de golf. Sporadisch komt het voor dat sommige draadcomponenten niet over de golf kunnen. Dan zat op de bottom een zgn peel off masker, dat ook via zeefdruk is aangebracht. Na het golfsolderen kon je het laagje verwijderen en dan alsnog de draadcomponenten plaatsen. Dat was dan vaak wel handsoldeerwerk. Na het golfslderen volgde een cutter, die de draden van de draadonderdelen als een scheermachine de draadjes afsneed.
Ik ben er al sinds 2004 uit. De eerste pick and place machines waren toch wel wat trager als wat je in het filmpje ziet.
Nog even over de draadcomponenten.Bij grote series worden de componenten in een band aangebracht op montagevolgorde. De plaatsingsmachine knipte, boog en plaatste het onderdeel op de print. Soms werden aan de onderzijde de onderdeeltjes uitgebogen, waardoor ze niet meer uit de print konden vallen. Het maken van de banden met componenten is alleen lonend bij grote series.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum