10.7 MHZ oscillator vraag (Algemeen)

door kris ⌂ @, Gent, België, 03-08-2020, 22:34 (1333 dagen geleden) @ eric-radio
Gewijzigd door kris, 03-08-2020, 23:04

Ja, de X-tal loze versie moet je uiteraard in een metalen kastje inbouwen...(of een plastiek kastje met afscherming aan de binnenzijde). als de de print van een radio in de buurt van de oscillator vastneemt verloopt die ook van zender, of slaat af..

Bij de 74xx versie is er evengoed handgevoeligheid, maar het X-tal houdt de oscillator gedwongen juist. Als je het X-tal in de transistorversie inbouwt zal die even stabiel worden. maar ik wou Juist geen enkel exotisch component in mijn schakeling, dat was het startpunt en een laag verbruik. Je bent er al achter dat dit met de 74xx niet meer zo zuinig gaat :-).
10,7Mhz is een afspraak. das belangrijk in die zin dat er niets anders op die frequentie zit wat het MF kan storen en omgekeerd...

Houdt er rekening mee dat de injector je niet in staat stelt om de meeste MF optimaal af te regelen. Radio's met kritisch gekoppelde bandfilters ga je op die wijze wel gevoelig krijgen, maar te smalbandig en hobbels in de curve. en dan krijg je last met de stereodecoder en de kwaliteit van de stereo.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum