informatie Eprom programmer Philips (Gezocht)

door Leo Bolier ⌂ @, Goor, 01-02-2021, 14:39 (1183 dagen geleden) @ loek

Loek,
Een duidelijke foto. De programmer is gebaseerd op een Intel 8031 microcontroller. De grote chip links midden op de foto. Daarboven zit de de-multiplexer 74LS373, de businterface tussen processor en programmageheugen.

Het programma zit in een Eprom type 2764, helemaal links boven en die zit in een socket. Je zou het programma dus kunnen laten uitlezen op een andere programmer en vervolgens een dis-assembler loslaten op de code. Met wat geluk zou je op die manier de PC codes voor het uitlezen en programmeren van eproms kunnen achterhalen.
Het programma is hooguit 8K byte groot; dat valt dan weer mee.
Maar het is wel een heel gedoe en vereist ook nogal wat kennis en heel veel geduld.

Hij kent twee-weg seriële RS232 niveau communicatie gezien de 1488 en 1489 interface chips onder op de foto. Zo te zien wordt er niet aan een hardware handshake gedaan: er gaan maar drie draden van de interface chips naar de 25 pole D-connector aan de achterkant. Rd, Wr en ground. De draad naar de 1489 is de Rcv draad voor de programmer. Daar moet de PC dus op zenden. Antwoorden van de programmer krijg je op de draad die naar de 1488 gaat.
Valt te proberen om een terminal programma hier op los te laten en wat te proberen.
Bijvoorbeeld een commando als /? <enter> of zelfs alleen de <enter> toets. Misschien krijg je response.

De chips aan de rechterzijde dienen voor de interface naar dee data en adreslijnen van de eprom sockets en om de voeding- en programmeerspanningen aan te sturen.

Gezien de testen die je al gedaan hebt lijkt het een beetje of er iets mis is met de hardware op socket 1 omdat daar voortdurend de foutled gaat branden.

Succes.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum