Aller eerste VHS video recorder JVC HR-3300 (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 21-03-2021, 11:10 (1141 dagen geleden) @ Erik
Gewijzigd door soundman2, 21-03-2021, 11:26

Wij waren destijds AKAI dealer en die hadden hem ook in het programma.
De kop niet poetsen als hij draait, de kans dat de schijfjes afbreken is levensgroot.
Een niet pluizend doekje, gedrenkt in spiritus tegen de koppentrommel houden en de trommel behoedzaam een stukje ronddraaien werkt wel. Het poetsdoekje zeker niet in vertikale richting bewegen.

[image]

De recorders waren al een stuk slimmer als die van Philips. Het was de tijd, dat er meer zenders kwamen en de TV toestellen te weinig of geen voorkeurtoetsen hadden. Je kon zelfs de eerste recorders als TV tuner gebruiken. Bij Philips schakelde de recorder na een paar minuten uit. Jaren later hebben ze als feature de mogelijkheid ingevoerd om de videotuner voor de tv te gebruiken.
Er zat ook al een bedrade afstandsbediening bij.
Dat was vooral bedoeld voor de Amerikaanse markt. Met het knopje aan de draad kon je de recorder tijdens opname op pauze zetten en zodoende reclames van de opnames weg te houden......
JVC had het slim bekeken. Ze bouwden niet alles nieuw, de opnametechniek was al moeilijk genoeg. Het loopwerk was in techniek gelijk aan de audiorecorders en de motoren werden geregeld met een eenvoudige wervelstroom rem. Het was vertrouwde techniek.
Bij Philips was alles nieuw, ook de regeling van allerlei (te zwakke) motortjes en daarmee ging het nogal vaak mis.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum