W8.1 en externe USB3 4T WD elements HD (Computertechniek)

door henk vdb @, Breda, 06-11-2021, 12:59 (904 dagen geleden) @ Maarten Bakker
Gewijzigd door henk vdb, 06-11-2021, 13:24

Ja, en USB3 kabels hebben extra dataverbindingen. Als de USB3 kabel niet geweldig van kwaliteit is kan het zomaar zijn dat USB3 OF helemaal niet werkt met die kabel OF onbetrouwbaar is.
Een USB3 kabel is nu eenmaal nog kritischer wat kwaliteit betreft dan een USB2 kabel. Zijn de symmetrische aderparen in de kabel getwist of niet; zijn de aderparen onderling goed afgeschermd; is de overgangsweerstand van de connectors laag genoeg; is er koperdraad gebruikt en geen aluminium; etc. etc.
Kwaliteit van de kabel is heel belangrijk voor betrouwbaar werken, zeker bij de snelheden van USB3.
Connector kan na aantal malen in en uitpluggen snel achteruitgaan bij een niet-kwaliteitskabel, waardoor het eerst werkte en later problemen gaat geven.

Als je een USB3 kabel op een USB2 aansluiting gebruikt wordt er maar één data-aderpaar gebruikt en dan is de datasnelheid veel lager en is alles minder kritisch. Vandaar dat het op USB2 goed zou kunnen werken.

Dat WD mogelijk niet heel goede kabels meelevert verbaast me (helaas) niet zo. Ze hebben in het verleden ook veel problemen gehad met de meegeleverde netadapters van de externe harde schijven, goedkope adapters met slechte elco's. Zoek er maar eens op, het net staat vol met klachten daarover. Kabels en adapters worden extern ingekocht en prijs is blijkbaar nog steeds belangrijker dan kwaliteit. Jammer, want de schijven zelf zijn prima.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum