Transistoren gezocht (Gezocht)

door soundman2 @, Wouw, 15-01-2022, 23:22 (802 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Helaas... Ik denk dat TO-1 huisjes van Philips net als de beruchte TO-7 huisjes een vrijwel 100% faalkans hebben gegeven voldoende tijd, je merkt het alleen minder snel omdat ze vaak geïsoleerd opgesteld worden (uitgezonderd de types met koelblokjes). Het kan zijn dat er productieperiodes of Philipsfabrieken zijn die wel gewoon loodhoudend tin gebruikten, maar ik heb ze nog niet kunnen vinden (opzch ook te weinig onderzoeksmateriaal).

Voorbeeld: Ik had voor mijn shop een flinke partij AC187's (geen AC188 erbij helaas, maar toch de moeite waard om online te zetten). Ongeveer 33% Tungsram en 67% Philips. Alle Philipsen maten enige mate van geleiding tussen pootjes en huisje. De Tungsrams maten perfect en staan dus nu in m'n shop maar de Philipsen liggen ergens op de plank uit te rusten. Als je er even mee tegen de tafel tikt dan meten ze weer goed, maar dan durf ik ze ook niet zomaar te verkopen.

Dan is het zeker de moeite waard om moderne si exemplaren te monteren. Meestal is na het opnieuw instellen van de bias (soms een weerstandje aanpassen) wel een betrouwbaar resultaat te bereiken.
Alle transistoren die nu nog op de plank liggen zijn immers ook hoogbejaard.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum