Wo 8 juni: LC-Kring (online) over Meten (Algemeen)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 19-05-2022, 10:08 (48 dagen geleden)

Op 8 juni, de tweede woensdag van die maand, bespreekt de Leren- en Contact-Kring waarmee en hoe je meet bij het repareren van radio's.

Titel: Meten in de Radioreparatuur
Tijd: Woensdag 8 juni 2022 vanaf 19.30
Waar: Jitsi, kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's: https://www.dropbox.com/s/co6ygzxqncc9l7a/Meten.pptx?dl=1
Toegang: Gratis
Wie mag meedoen? Iedereen!

Meten in de Radioreparatuur
In wetenschap en techniek is meten, het bepalen van de waarde van een grootheid, nodig om te concluderen hoe de wereld om ons heen in elkaar zit, en welke onderdelen daarin mogelijk aan vervangen toe zijn. We bespreken grootheden en eenheden uit het SI-stelsel, en meetbegrippen zoals nauwkeurigheid, systematische fout en bereik.
Voor het repareren van radio's is de multimeter een zeer handig hulpmiddel, en meestal zelfs voldoende. We wisselen tips uit over hoe je daarmee kunt meten: spanningen, stromen, weerstand, capaciteit. Of losse onderdelen nog bruikbaar zijn, kun je bepalen met een componenttester.
Naast de multimeter zijn er meer meetapparaten waar de radio-hobbyist veel gemak van kan hebben: oscilloscoop, buizentester, toongenerator, signaalvolger, meetzender, dipmeter. Kennis over het gebruik van deze spulletjes is minstens zo belangrijk als het bezit ervan, dus laten we zoveel mogelijk tips uitwisselen!

Gerard Tel.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum