Windows98 virus? of ga hier eens mee aan de slag (Computertechniek)

door Maurice ⌂ @, Dordrecht, 19-04-2009, 11:22 (5485 dagen geleden) @ Maurice

Systeembronnen vrijmaken

Soms worden er, vaak ongewild, programma's opgestart, die je slechts zelden gebruikt. Rechts onderin je scherm (snelstart menu) verschijnt er al dan niet een eindeloze rij pictogrammen. De meeste ervan gebruiken een gedeelte van je beschikbare systeembronnen, hetgeen de werking van de computer vaak niet ten goede komt.

Meestal kun je via de eigenschappen van zo'n programma de optie uitschakelen, maar soms ook niet, in dat geval kun je middels MSConfig een en ander regelen.

* Ga naar Start.
* Kies Uitvoeren en type: msconfig (klik OK).
* Selecteer in het verschijnende venster de optie Opstarten.
* Verwijder de vinkjes voor die programma's en toepassingen die niet echt nodig zijn, maar laat de opties systemtray en explorer ongemoeid want die zijn nodig voor het systeem.
* Sluit het venster weer af. De computer zal opnieuw opstarten om de veranderingen aan te brengen.

NB. Je hoeft geen angst te hebben iets te beschadigen want als een instelling je niet bevalt kun je gewoon het vinkje weer aanzetten, na een herstart is alles weer bij het oude.

Soms worden programma's voorgeladen middels een snelkoppeling in het menu Opstarten, je hoeft in dat geval alleen maar de snelkoppeling te verwijderen, die dan naar de prullenbak verdwijnt, ook die kun je, indien gewenst, weer terugplaatsen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum