Informatie over de tijdschriften PE en Elektronika Hobbie (Gezocht)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 03-08-2011, 17:48 (4653 dagen geleden) @ Leo Snoeren
Gewijzigd door Leo Snoeren, 03-08-2011, 17:57

Uit voorgaande vragen blijkt natuurlijk ook iets anders: tot wanneer heeft Populaire Electronica bestaan en wanneer is dit overgegaan in Elektronika Hobbie?

Hoe ik hierop kom? nou hierom:

In Hobbit nummer 1, uit augustus 1980, wordt vermeld dat het blad Hobbit de opvolger is van ELO en dat tevens de abonnees van het blad " Elektronika Hobbie" , de opvolger van "Populaire Electronica" de nieuwe Hobbit toegestuurd krijgen.

Blijkbaar is Populaire Electronica dus overgegaan in Elektronika Hobbie, en daarna opgenomen in Hobbit. Dit heeft zich afgespeeld in de periode 1977 tot augustus 1980. Lezend in de diverse bladen is er nogal wat onenigheid geweest in de diverse redacties van genoemde bladen (zeg maar gewoon vette ruzie), maar dat terzijde. Het zou wel een verklaring zijn voor de korte bestaanstijd van beide bladen (waar opvolger Hobbit trouwens ook last van had)

Het eerste nummer van Populaire Electronica is uit 1974. Helaas wordt er geen maand vermeld, maar nummer 3 is uit 1975. In nummer twee staat geen vermelding van het jaar.......Wel is vermeld dat het blad 6 maal per jaar verschijnt.

Wie kan enige duidelijkheid op deze zaak werpen. Mogelijk iemand die de genoemde bladen in zijn bezit heeft?

Ik ben erg benieuwd,

Leo

PS; sommige woorden lijken voorzien te zijn van spelfouten, maar dit is de letterlijke titel van de diverse bladen.

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum