Funai of Technicolor video's (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 23-08-2011, 22:51 (4636 dagen geleden) @ Marcel van Grinsven
Gewijzigd door Maarten Bakker, 23-08-2011, 23:09

Hoi Marcel,

Over lineplex had je me al verteld, ik had alleen even gemist (ik was donderdag vrij vermoeid dus het zou zomaar kunnen) of in elk geval geen idee dat dit systeem dingen gemeenschappelijk had met Funai! Wel erg interessante materie trouwens.

Mijn idee was dat het interessant kon zijn om de afmetingen van de rollen te kennen, om ze ook te herkennen als iemand ze eens tegenkomt. Dat de rol van VHS (1/2") niet past had ik wel verwacht, maar ik dacht dat er bij andere systemen wellicht iets te vinden zou zijn. Kris noemt al een kandidaat, zag ik. Hij noemt alleen niet de asdiameter, maar wie weet...

P.S. Ik ging toch eens wat Googelen en kwam op de site van het Deutsches Fernsehmuseum de volgende tekst tegen over quartercam/lineplex:

Das System war analog, der mobile (Andock-) Recorder hatte masive Probleme mit der Mechanik und die ausgelieferten System kamen alle !! postwendend wieder zurück.

Iets dat me door de jaren heen met Funai in de consumenten-VHS modellen steeds weer is opgevallen was al dat ze ver achterbleven op de andere Japanners in degelijkheid en betrouwbaarheid. Ik ben er nog niet precies achter hoe ze dat tot op de dag van vandaag volhouden.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum