raar probleem pentium 4 pc (Computertechniek)

door ffeilers @, Breda, 02-02-2024, 07:14 (89 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Gelukkig heb ik nooit zo heel veel met Dell gedaan, vandaar ook dat ik de omvang van het probleem kleiner inschatte (andere fabrikanten deden veel minder aan dat soort onzin, als het anders was paste het meestal niet). Aan de ene kant mooi spul, aan de andere kant niet altijd fijn om aan te werken.

Wat betreft de el cheapo voedingen sta ik pal achter je, tenslotte 1 van de mogelijke oorzaken dat deze computer opgeblazen is. Het is vooral dat het lastig in te schatten is; sommige gaan een eeuwigheid mee tegen elke verwachting in en andere net iets duurdere zijn al vrij snel aan een nieuwe lading elco's toe en er zijn zelfs dure die gewoon ontploffen (ik meen Gigabyte). Ik blijf er allemaal bij weg tegenwoordig maar geef wel liever een paar euro meer uit. Bequiet! lijkt het tot nu toe best aardig uit te houden (weet even niet waar die inkopen) maar ik gebruik ook Delta (Taiwan, niet Zeeland) uit OEM bulkverpakking.

Ik heb toevallig net een bestelling aangenomen van een klant die 10 jaar geleden zijn laatste computer bij me kocht. Die doet het nog steeds, maar hij wil een beetje meer de Windows 11 en MS 365 kant op. Kennelijk kies ik meestal de juiste componenten om lang mee te gaan (maar: been there, done that wat betreft de goedkope rommel en wat betreft Asus).

geldt dan ook voor XT voedingen of waren die in zijn algemeenheid robuuster ?
mvg
Frans


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum