menu structuur ESP32 AM/FM zender (Algemeen)

door Otto @, Drenthe, 16-03-2024, 19:13 (43 dagen geleden) @ loek

Hallo forum lezers,

Hierbij een poging om de menustructuur van de ESP32 zender wat duidelijk te maken.

Hallo Loek,

Ik zie nog wel enkele foutjes in de structuur.

[image]

Sommige keuzes hoeven niet bevestigd te worden met de OK knop (knop C). Het gaat daarbij om keuzes waarbij je snel het verschil wilt horen, voorbeelden zijn "AM modulatiediepte", "FM mono/stereo".

Verder zijn het eigenlijk vier verschillende players, met elk zijn eigen menustructuur. Duidelijker zou zijn om voor elke player een aparte tekening te maken.

De AM-trimming in het setup-deel is om bij 100% modulatie de minimum waarde precies op nul af te regelen. Daarvoor heb je een oscilloscoop nodig op testpunt TP1. Dan selecteer je de waveform player en zet die op een sinus. De AM modulatiediepte moet op 100% staan. Start de player. Op de scoop moet dan een sinus te vinden zijn.

Als de trimming te laag is zal de sinus aan de onderkant afgeplat zijn:

[image]
Trim = -12

Door de waarde te verhogen (minder negatief maken), zal de sinus omhoog bewegen. Ga net zolang door dat je net geen vervorming meer ziet, en het dal van de sinus precies op nul volt komt te liggen. Bij mijn prototype is dat op een trimwaarde van -8:

[image]
Trim = -8

Ga je nog verder, dan komt de onderkant van de sinus los van de nul volt, en kun je niet meer 100% moduleren:

[image]
Trim = -2.

De default waarde is -7, en dat zal voor de meesten zenders een goede waarde zijn. Het is dus niet nodig om deze functie te gebruiken, tenzij je echt het onderste uit de kan wilt.

Otto

--
Ohm sweet Ohm...
[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum