Forumcategoriën (Algemeen)

door Forumbeheer @, Delft / Haarlem, 07-04-2024, 22:40 (22 dagen geleden)

In mei 2019 heb ik al eens een proefbalonnetje opgelaten over het invoeren van een nieuwe categorie "elektronica in en om het huis". Daar pasten bijvoorbeeld de berichten over vampierverbruik prima in (hoewel dat natuurlijk ook gewoon verband houdt met transistorradio's), maar zou ook afdwalen van het forum richting domotica en IoT kunnen veroorzaken en dat vind ik ongewenst omdat het te ver van onze oorsprong staat.

Die categorie heb ik dus destijds niet aangemaakt, maar het idee blijft wel leven dat de huidige categorieen de stof niet helemaal dekken. Het koffiehoekje is een deel van de oplossing, en misschien is de conclusie straks wel dat we het daarmee prima redden?

Anders zou je naar aanleiding van bovenstaand en de recente thread van electron ook kunnen denken aan "Energie" als nieuwe categorie, maar daar hoor ik graag ook argumenten over voordat ik er iets mee doe.

Die thread verplaats ik naar het koffiehoekje, dus alleen zichtbaar als je ingelogd bent en deze categorie ingeschakeld hebt staan. Voor mijn gevoel zit hij net te ver van "Algemeen" af.

In 2019 zijn ook suggesties gedaan om categoriën te gebruiken die beter aansluiten op diverse thema's of om juist een categorie voor overige elektronica in te voeren.

Dat laatste is wel erg makkelijk te verwarren met het bestaande "algemeen", dus dat zou teveel onduidelijkeid scheppen en het ook onmogelijk maken om te filteren voor degenen die er geen interesse in hebben, dus dat valt denk ik af.

Opzich is het ook mogelijk om afzonderlijke categoriën te maken voor bijvoorbeeld televisie, maar de vraag is of iemand daar op zit te wachten. Op het NFOR is die indeling er ook niet. Ik denk dat het door de beperkte hoeveelheid berichten wel te overzien is en we hooguit categoriën moeten afsplitsen waar niet iedereen op zit te wachten.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum