Kraakt of bromt uw radio ook op AM? Lees dan dit! (Toestel of techniek)

door wvogel58 ⌂ @, Eindhoven, 07-01-2012, 13:39 (4515 dagen geleden) @ TransistorTube

Hebben uw buren soms een Plasma TV?

Als een apparaat voldoet aan de EMC normen, dan wil dat slechts zeggen dat er een VERMOEDEN van overeenstemming is met de EMC richtlijn (Gij zult niet storen of gestoord worden). Ik heb in mijn berekening aangetoond dat die overeenstemming er in veel gevallen niet is!

Als de storing zo erg is dat de ontvangst van bijvoorbeeld radio 5 op 747 kHz en die van andere publieke zenders wegvalt, dan kan het AT in die gevallen wel (bestuursrechtelijk) optreden, wegens het ontbreken van overeenstemming met de EMC richtlijn.

Probeer eerst eens de medewerking van uw buren te krijgen. Mogelijk weten zij niet wat zij voor storingsellende veroorzaken. Vraag aan hen de stroom in hun huis even uit te schakelen, en daarna de groepen een voor een weer in te schakelen. Controleer de ontvangst met een goede portable radio.

Is de storende groep gevonden, ga dan na wat op elk stopcontact in die groep is aangesloten. Heb je het storende apparaat gevonden, post dit dan in deze thread, als leermoment voor ons allemaal!

Succes!


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum