Service manual JVC HR-3360 (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 14-05-2012, 20:32 (4370 dagen geleden) @ Wim van der Meide
Gewijzigd door Maarten Bakker, 14-05-2012, 20:39

Naar aanleiding van jullie opmerkingen heb ik op internet een Saba VR6012 kunnen terugvinden met vergelijkbare aansluitingen en teksten. Ik heb deze recorder zo’n 25 jaar geleden apart gezet met het idee dat het leuk voor later zou zijn, dat later is nu aangevangen, maar wellicht had ik destijds beter moeten opletten, om te zien dat het een Saba met JVC kenmerken betrof. Dit model is destijds door heel veel merken op de markt gebracht, maar Saba was tot heden een onbekende voor mij. Ik heb niet kunnen terugvinden of JVC vergelijkbare aansluitingen op het front gebruikt heeft en helaas weet ik niet of dit ook het verschil tussen de HR-3360 & HR-3660 is.

De JVC had als microfoonbus vermoedelijk een 6,3mm klink heb ik op foto's kunnen terugvinden (Google). Ik hou het toch op een kruising tussen JVC en Telefunken, omdat de rest van het front op en top JVC is en me niet aan Akai, Ferguson, Nordmende, Telefunken of Saba doet denken. Allemaal merken die vergelijkbare recorders gevoerd hebben en waar later ook een gezamenlijke productiefaciliteit in Duitsland (J2T) uit is voortgekomen.

De uiteindelijke oplossing zou ik zoeken in zorgvuldig vergelijken van foto's voor zover beschikbaar en het raadplegen van servicemanuals. Ik heb op zeker wel 1 of meer manuals van deze modellen maar die zitten nog in de afdeling ongesorteerd....

Ik geloof niet dat er intern modelaanduidingen werden gestempeld in die tijd. Later kon je die nog wel eens op het loopwerk of de lift aantreffen, dus je kan geluk hebben.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum