Philips autoradio 491 (Toestel of techniek)

door lucsken @, Maldegem, België, 30-05-2018, 20:04 (195 dagen geleden)

Ik ben op zoek naar het schema van Philips stereo autoradio 491.
De 2 ICs TBA 810 zijn gebarsten, maar er is ook nog een transistor ontploft. Van die transistor kan ik het type niet meer aflezen : het is een BC???. Hij zit net naast een BC548A op de plaats waar een rode en een witte draad op de print toekomen.

Philips autoradio 491

door gert van wee @, Achterveld, 30-05-2018, 21:32 (195 dagen geleden) @ lucsken

hallo Luc,
stuur mij een mail en dan stuur ik je schema's
groet,
Gert

--
gert<punt>van<punt>wee<at>hccnet.nl

Philips autoradio 491

door gert van wee @, Achterveld, 30-05-2018, 21:37 (195 dagen geleden) @ gert van wee

[image]

--
gert<punt>van<punt>wee<at>hccnet.nl

Philips autoradio 491

door lucsken @, Maldegem, België, 02-06-2018, 13:37 (192 dagen geleden) @ gert van wee

Gert. bedankt voor het schema. transistor BC548 en ook defecte zener 9.1V vervangen. Tuner werkt, heb radiosignaal op de groene draad. Op U(FM) vind ik de verschillende zenders. Op M en L vind ik niets. Misschien moet ik daarvoor ook nog een BF495 vervangen die bij 3 spoelen zit. Er zit een putje bovenaan in de behuizing van die transistor.

Philips autoradio 491

door ruudtx @, Utrecht, 02-06-2018, 18:16 (192 dagen geleden) @ lucsken

Eerst even in het schema kijken of die tr relevant is voor AM, en niet meedoet bij FM.
Ik heb niet het schema, dus ik kan het je niet zeggen.

Philips autoradio 491

door lucsken @, Maldegem, België, 03-06-2018, 17:16 (191 dagen geleden) @ ruudtx

Beste.
Ik heb alle radiosignalen M L en U terug gevonden aan pin 8 van de beide TBA810. Nu nog de defecte TBA810's vervangen.

Philips autoradio 491

door gert van wee @, Achterveld, 03-06-2018, 20:49 (191 dagen geleden) @ lucsken

hallo Luc,
en dan doet hij het weer!
groet,
Gert

--
gert<punt>van<punt>wee<at>hccnet.nl

Philips autoradio 491

door lucsken @, Maldegem, België, 16-06-2018, 09:34 (178 dagen geleden) @ gert van wee

Dag Gert

de 2 TBA810 vervangen. Muziek op 1 van de 2 uitgangen. Na metingen bleek een elco 1000µF op een uitgang defect te zijn. Heb de elco op beide uitgangen vervangen.

Herstelling geslaagd. Radio kan weer ingebouwd worden.

RSS Feed van berichtenreeks
powered by my little forum