Evenementen (Algemeen)

door Forumbeheer @, Delft / Haarlem, 27-03-2020, 01:19 (831 dagen geleden)

[ Geen tekst ]

Wo 13 juli - LC-Kring: De Warmtepomp (online)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 21-06-2022, 11:12 (15 dagen geleden) @ Forumbeheer

Op 13 juli ben je welkom bij de online Leren- en ContactKring voor een bespreking van de Warmtepomp.

Of we nu wel of niet afstevenen op een energiecrisis van formaat, de LC-Kring bereidt je vast voor met een tweeluik over Nieuwe Energie. Ik heb het onderwerp Nieuwe Energie in twee stukken geknipt: 1. Warmtepomp en 2. Besparen, anders worden de avonden te lang!
In juli deel 1, en deel 2 volgt in het najaar.
Mail me als je aankondigingen van de LC-Kring per mail wilt ontvangen.

Titel: De Warmtepomp (Nieuwe Energie 1).
Tijd: Woensdag 13 juli 2022 om 19.30.
Waar: Jitsi, kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's: https://www.dropbox.com/s/6ydqn2nqro7essd/Warmtepomp.pptx?dl=1
Wat kost dat? Deelname is gratis.
Catering? Zelf hapjes klaarzetten.
Wat, gratis, hoe kan dat, alles wordt toch juist duurder nu? Ik vind het gewoon leuk om deze online ontmoetingen te organiseren, en kosten heb ik er niet aan. Elke maand maak ik een soort spreekbeurtje over radiotechniek of iets wat daarmee te maken heeft. Die spreekbeurten houd ik voor de webcam en iedereen die dat leuk vindt, mag meekijken. Meestal heeft de LC-Kring 15 tot 25 deelnemers. De avonden duren van halfacht tot halftien a tien uur.


De Warmtepomp
De prijzen voor onze energie (elektriciteit, gas, benzine) vragen dringend om bezinning op het gebruik. Eerste deel van een tweeluik over Nieuwe Energie.
De Nederlandse overheid heeft dit jaar besloten dat bij vervanging van een CV-ketel, vanaf 2026 de warmtepomp standaard wordt aangelegd. Dit besluit heeft uiteraard geleid tot heftige discussies en veel vragen over deze warmtebron. We behandelen de natuurkunde, uitvoering en economie van de warmtepomp. Door verbeterde werking en hoge gasprijzen is deze een serieus, en zelfs aantrekkelijk alternatief voor het verwarmen met gas-stook.
Dat nieuwbouw tegenwoordig meest gasloos is en een warmtepomp heeft, is dus niet vreemd, maar toepassing in bestaande bouw is nog moeilijk. Wat komt er kijken bij de installatie van zo'n apparaat? Welke soorten zijn er? Waarom vraagt aanleg van warmtepompen zo'n hoge investering? Voor de consument betekent de warmtepomp: je huis verwarmen tegen lagere kosten dan met gas. Voor het milieu betekent de warmtepomp: een gascentrale plus warmtepomp levert dubbel zoveel warmte als verbranding in een CV-ketel.

Zondag 10 juli: bijeenkomst Retro ComputerClub Limburg

door Roland L ⌂ @, Born, 24-06-2022, 10:09 (12 dagen geleden) @ Forumbeheer

Informatie bijeenkomst zondag 10 juli 2022
Lees s.v.p. deze gehele mail even goed door.

Lokatie
Adres: MFC de Grous, Heerstraat Centrum 38, 6171HW Stein (L)
Aanvang: 13:00u, einde rond 17:00u

Entree en consumpties
De entree bedraagt €3,00 per persoon, ongeacht of je wel of geen apparatuur meeneemt. Kinderen tot 14 jaar mogen onder begeleiding gratis mee. De entree kan betaald worden bij de ingang van onze zaal. Betaal s.v.p. zo gepast mogelijk.

Consumpties kunnen gekocht worden aan de bar van het eetcafe tegen contante betaling.

Covid-19
De coronamaatregelen zijn weliswaar opgeheven, echter het covid-virus waart nog steeds rond in ons land. We vragen uiteraard niet naar QR codes, test- of vaccinatiebewijzen maar we vragen je wel om bij klachten die lijken op een covid-infectie om thuis een zelftest te doen en indien deze positief is om dan thuis te blijven.

Huisregels
We moedigen iedereen aan om zelf een retro-computer mee te nemen om actief mee te kunnen doen. Dit is uiteraard geen vereiste. Ook als je bezig bent met een zelfbouw computerproject dat misschien gebaseerd is op een 16-bits of zelfs 32 bits CPU dan mag je dat gerust meenemen en demonstreren.
We verzoeken je er wel voor te zorgen dat jouw apparatuur in goede staat is en geen aanraakbare delen heeft waar hoge spanning ( > 42 volt) op staat. Zorg er voor, indien van toepassing, dat oude (Rifa-)condensatoren vervangen zijn.
Verder gelden uiteraard onze huisregels die op onze website vermeld staan.

Parkeren
MFC de Grous ligt in het centrum van Stein, er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid voor en naast het gebouw. Je kunt naar binnen via de hoofdingang op Heerstraat Centrum 38. Bij voorgaande bijeenkomsten hoorden we vaker dat de navigatie dit adres niet goed weet te vinden. Als alternatief kan je dan navigeren naar het Raadhuisplein te Stein. Hier is een grote parkeerplaats waar je ook kunt parkeren. Het MFC ligt naast de Jumbo (loop richting rotonde). Mensen die apparatuur meenemen kunnen het makkelijkst even kort parkeren bij de zij-ingang aan de Stadhouderslaan.

Volgende bijeenkomsten
Na de zomervakantie op zondag 2 oktober. Noteer deze datum dus alvast in je agenda!
In verband met de beschikbaarheid van de zaal zijn bijeenkomsten in september en november niet mogelijk. We zullen met de aanwezigen op 2 oktober afstemmen of we in december nog een bijeenkomst plannen.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn dan alvast een fijne zomervakantie gewenst!

Graag tot ziens op 10 juli a.s.,
Namens de organisatie,
Roland Leurs

powered by my little forum