interessante video over kleuren decoding bij televisie (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 10-08-2022, 13:12 (615 dagen geleden) @ kris
Gewijzigd door soundman2, 10-08-2022, 13:16

Je kan het dus ook anders bekijken : Er is bij RCA oneindig veel werk verzet om een compatible TV systeem te ontwikkelen, tot de schaduwmaskerbuis toe.
het was voor Europese ontwikkelaars dus heel eenvoudig ernaar te kijken en van te leren om dan 10 jaar later met verbeteringen te komen om dan nog eens 5 jaar later in kleuren te gaan uitzenden.


De Amerikaanse markt is veel groter als de Europese en daarom was er waarschijnlijk ook veel meer geld beschikbaar voor de ontwikkelaars. Op zeker moment heb je een goed werkend systeem en moet je dan nog langer doorontwikkelen, inplaats van de kosten terugverdienen.
Bovendien konden veel schakelingen bedacht worden, maar soms hing daar ook een fors prijskaatje aan. Waar vroeger een aantal buizen voor nodig waren zat later in een chip.
Ook waren de Amerikanen al langer aan TV gewend (commercieel), terwijl ook in Nederland de regeringen TV nog niet zo zaken zitten net na de oorlog.
Toch heeft Europa best bijgedragen aan het fenomeen televisie, zoals Nipkow voor de scanmethode, Zworykin voor de opnamebuis en Baird, die een werkend TV systeem voor elkaar kreeg


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum