Registratie

Voordat je van dit forum gebruik kunt maken, moet je je registreren met een unieke gebruikersnaam en een geldig e-mailadres. Ook dien je akkoord te gaan met de forumvoorwaarden. Op het opgegeven e-mailadres ontvang je een e-mail met daarin een activeringslink voor het aangevraagde account. De activering van het dit account moet binnen 24 uur na verzending van deze e-mail plaatsvinden. Na activering van jouw account kan je op dit forum berichten plaatsen.

 

Indien je onder een "nickname" van dit forum gebruik wilt maken, wordt er verwacht dat je in je gebruikersprofiel of als ondertekening bij je berichten, je voor- en/of achternaam vermeldt. Dit geldt ook als je alleen je initialen, of iets dergelijks als gebruikersnaam kiest. Je profiel is te benaderen door na ingelogd te hebben boven in het scherm op jouw gebruikersnaam te klikken. De hier ingevoerde gegevens zijn uitsluitend voor ingelogde gebruikers zichtbaar.

 

Hoewel het optioneel is, vind ik het wel zo netjes naar de andere gebruikers dat er een woonplaats of regio achter de naam van de schrijver van een bericht staat.

 

Net als voor elk ander forum gelden ook hier enkele regels

1. Alles mag hier, zolang het maar over radio's, TV's, versterkers, computers, meetapparatuur en dergelijke gaat.

1a. Voor off-topic onderwerpen en topics met een hoog babbelboxgehalte is de categorie 'Koffiehoekje' in het leven geroepen (uitsluitend leesbaar voor ingelogde gebruikers). Hier gelden hoofdzakelijk de regels van goed fatsoen. Er mag worden afgeweken van de normaal op het forum toegestane onderwerpen (voorbeelden: discussie over Covid, de draak steken met audiofiele zekeringen)

2. Het hoofdonderwerp van dit forum is transistor-/halfgeleider gerelateerde onderwerpen.

3. Voor buizengerelateerde onderwerpen verwijs ik graag naar het Nederlands Forum over Oude Radio's

    Voor hybride-toestellen geldt een uitzondering.

4. Een 'pittige' discussie mag best, maar dan wel met respect naar de andere forumgebruikers. 

    Beledigende taal naar andere gebruikers wordt beslist niet getolereerd.

5. Gebruik zoveel mogelijk één van de rubrieken die in het dropdown-menu achter Categorie staan boven elke nieuwe bijdrage.

6. Particuliere aanbiedingen, partijverkopen na bedrijfsbeëindiging of overlijden zijn hier toegestaan met in achtneming van het onder 6a t/m e vermelde.

6a (was 6). Aanbiedingen kunnen uitsluitend gedaan worden in de rubriek "Aangeboden". Vermeld bij te koop aangeboden toestellen of onderdelen altijd een vraagprijs of de vermelding gratis/tegen nominale verzendkosten.

6b (was 7). Het is niet toegestaan om bij aangeboden artikelen om biedingen te vragen of om een bod uit te brengen. Tevens is het niet toegestaan om binnen 3 dagen na plaatsing de vraagprijs te verlagen. De vraagprijs mag daarna eenmalig aangepast worden.

6c (was 8). Herhaaldelijk (méér dan twee keer) aanbieden van één en hetzelfde toestel of product is niet toegestaan.

6d. Bij op het forum aangeboden artikelen geldt dat de eerste die op het forum reageert, als eerste in de gelegenheid moet worden gesteld om tot een transactie te komen. Bij meerdere reacties a.u.b. de volgorde van reactie aanhouden. Houd er rekening mee dat niet iedereen constant zijn mail kan controleren. Een etmaal is een redelijke tijd. Ook gebeurt het wel eens dat een mail in de spambox komt, het is raadzaam om bij uitblijven van reactie nog even een forumberichtje te plaatsen.

6e. Als er geen reacties op het forum komen of er niet tot een transactie wordt gekomen, is het redelijk om de goederen na 3 dagen éénmalig in prijs te verlagen en/of ook elders aan te bieden. Het is handig om bij verkoop ook even te melden dat een artikel niet meer beschikbaar is.

9. Het is niet toegestaan om er als gebruiker meerdere accounts op na te houden.

 

Aan alle op dit forum geplaatste berichten en/of afbeeldingen kunnen, op welke wijze dan ook, geen rechten worden ontleend en worden geacht vrij van rechten, van welke aard dan ook, te zijn geplaatst.

 

Het forumbeheer heeft te allen tijde het recht om een bericht aan te passen of te verwijderen indien de inhoud hiervan in diens ogen ongepast is, zonder hiervoor enige vorm van verantwoording af te leggen.

 

Misbruik van dit forum, in welke vorm dan ook, zal tot een tijdelijke danwel permanente blokkering van het gebruikersaccount kunnen leiden. Ook hiervoor is het forumbeheer geen verantwoording verschuldigd.

 

Schematheek

Dit forum kent ook een schematheek, die echter uitsluitend voor geregistreerde gebruikers toegankelijk is.

 

Tips

Voor een goede weergave van de schermen adviseer ik minimaal een schermresolutie van 1024x768 te gebruiken. Een resolutie van 1280x1024 verdient de voorkeur, maar is het afhankelijk van het merk en type van de monitor of deze resolutie gebruikt kan worden.

 

Teneinde een zo breed mogelijk technisch gebied te kunnen bestrijken, ben ik met het Nederlands Transistorforum begonnen en is er een link naar het Nederlands Forum over Oude Radio's op dit forum opgenomen. Ook op het Nederlands Forum over Oude Radio's staat een link naar dit forum. waardoor het mogelijk is om tussen de fora te switchen zonder op één van de fora uitgelogd te raken.

Ondanks al dit gemak, betekent het niet dat beide fora aan elkaar gekoppeld zijn. Beide fora hebben hun eigen beheer en moderatoren. Indien er vragen over één van deze fora zijn, gelieve deze dan ook bij het desbetreffende forum te stellen.

 

Weergave van de laatste berichten op dit forum op jouw site

Indien jij op jouw site de laatste x-aantal berichten die op dit forum geplaatst zijn weer wil geven dan kan dat door onderstaande code in de HTML van jouw pagina op te nemen.

<script language='javascript' src="http://www.philipsradios.nl/forum/recentposts.php?items=5"></script> 

Het getal 5 achter "items=" staat voor het aantal weer te geven berichten/reacties. Zie onderstaand voorbeeld van de laatste 5 berichten. De weergave hiervan is met HTML aan te passen.

powered by my little forum