Wo. 01 maart- LC-Kring (Online): Philips AE3405 (1990) (Algemeen)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 09-02-2023, 14:07 (439 dagen geleden)

Op woensdag 1 maart bespreekt de Leren- en Contactkring een interessant Philips-productje, namelijk de zakformaat wereldontvanger AE3405. (Let op: niet de tweede maar de eerste woensdag!) Je bent welkom om hierbij aan te haken. Vragen of informatie over deze radio of dingen die ermee te maken hebben, mag je me mailen.

Wanneer: Woensdag 1 maart 2023 om 19.30
Waar: Jitsi kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's: https://www.dropbox.com/s/zijrl8t3iq1jxup/PhAE3405.pptx?dl=0
Entree, consumpties, parkeren: Gratis.

De Philips AE3405 Wereldontvanger (1990)
Het is met een breedte van 12cm een klein opdondertje, maar wat heeft Philips in 1990 ongelofelijk veel analoge technologie in dat kleine kastje geperst!
FM stereo ontvangst, midden en lange golven, en negen gespreide kortegolf omroepbanden, dit alles werkend op twee penlight batterijtjes. Spelingsvrije tandwielafstemming en mechanische band-indicatie. De eindversterker is een dubbele opamp voor stereo oortelefoontjes, en wordt als brugversterker geschakeld voor het ingebouwde luidsprekertje. Op de kortegolf werkt het toestelletje als dubbelsuper (met middenfrequenties 4520 en 468kHz). We bespreken wat hier de voordelen van zijn, en vergelijken afstemming met de eerste oscillator met afstemmen met de tweede oscillator (zoals de Sony SW-7601).
Werkt hij met al die hoogtechnologische snufjes nou echt beter dan andere wereldontvangers? Mocht Philips nog meer radiootjes willen gaan maken, dan heb ik wel twee of drie tips om dit uitgekookte ontwerpje nog iets te verbeteren.

Wat is jitsi ook al weer?
Zie deze handleiding: https://webspace.science.uu.nl/~tel00101/FotoAlbum/RadioCorner/Articles/JitsiGebruik.htm

Mail me als je aankondigingen wilt ontvangen van de LC-Kring.
Ik hoop je te zien op 1 maart!

Gerard.

[image]

powered by my little forum