100 volt versterker gezocht?? (Gezocht)

door Laurens @, Zaandam, 24-11-2009, 15:06 (5260 dagen geleden) @ lee

Ja, als je dat systeem wil behouden zul je een 100v versterker moeten kopen.
Dat kan bijvoorbeeld door heel simpel een geschikte transformator te kopen (voor 100v audiosystemen, die voldoende vermogen aankan) en die met een normale versterer te verbinden, of je koopt een kant en klare.
Wat je eerst moet doen is achterhalen hoeveel vermogen je speakers trekken. Per speaker staat aangegeven hoeveel vermogen die verbruikt. Je telt alle vermogens bijelkaar op en dan zoek je een versterker die dat vermogen kan leveren.
Je werkt dus met vermogens en niet met impedanties zoals bij gewone luidsprekers. Speakers hebben altijd een trafo, die heeft vaak meerdere aftakkingen. Let er op dat ze ook echt zijn aangesloten op de 6w aftakking, en niet op bijvoorbeeld de 2,5 of 10w aansluiting als je met 6w gaat rekenen

Philips maakt leuk spul. Ik ben erg te spreken over de EL6415. Goede geluidskwaliteit en toonregelmogelijkheden. Philips versterkers zijn bijna altijd uitgerust met verschillende aftakkingen op de uitgangstrafo. Als je speakersysteem onverhoopt te veel vermogen vraagt, kan je een andere aftakking kiezen. Daardoor heb je wel minder herrie, maar raakt de versterker niet beschadigd. In de servicedocumentatie staat als het goed is altijd hoeveel watt aan speakers je aan mag sluiten. Voor de EL6415 is dat geloof ik 40w bij 100v, maar op andere aftakkingen kan het ook zijn 500w, maar dan lever je wel geluidsdruk in.
De wat oudere serie is wat minder kwa geluid (ze ruizen veel) en voor de veiligheid zul je ook teerknollen moeten gaan vervangen. Ze hebben ook natuurlijk transistorversterkers zoals de SQ20 als ik me niet vergis.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum