Windows 10 ?? (Computertechniek)

door Piet Blaas ⌂ @, Arnhem, 16-08-2015, 16:52 (3197 dagen geleden) @ Piet Blaas

Mijn nieuwere laptop ziet de Windows 10 nog niet. Maar daar zit een OEM-versie op van Windows, dat schijnt langer te duren.

Gisteren (zaterdag 15-8-2015) bleek voor deze laptop (Lenovo Z580) opeens ook de Windows 10 update beschikbaar te zijn. Gezien mijn eerdere positieve ervaring met het updaten naar Windows 10 heb ik gauw de update uitgevoerd.
Het leek gisteren allemaal goed gegaan te zijn, afgezien van wat kleine foutmeldingen over dat Energy Management niet meer werkt en een vage melding "CAPOS Utility window not found".

Vandaag nog eens wat beter gekeken.
Wat bleek, toen ik de Store wilde openen kreeg ik de melding "Explorer.EXE kan element niet vinden". Edge werkt ook niet. Heel veel Windows applicaties werken niet. Office 10 werkt dan weer wel, evenals mijn Adobe Creative Suite CS5. Maar FileZilla dan weer niet. Er kwam nog een nieuwe update langs vanmiddag en die heb ik ook geïnstalleerd, maar geen verbetering... :fir

Zojuist de oude image met Windows 7 maar weer teruggezet.

Het lijkt erop dat de drivers voor Lenovo niet helemaal oké zijn. De melding "Explorer.EXE kan element niet vinden" kwam ik op internet vaker tegen. Als remedie werd gesuggereerd om Windows 10 maar weer opnieuw te installeren, maar dat werkt ook niet in alle gevallen.

Voorlopig voor die laptop géén Windows 10! :th

--
Groeten,

Piet.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum