Trage PC (Computertechniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 06-10-2015, 23:34 (3146 dagen geleden) @ reneke
Gewijzigd door Maarten Bakker, 06-10-2015, 23:41

Alle vinkjes in het tabblad opstarten weghalen in msconfig is een beetje radicale oplossing, want daar kunnen ook noodzakelijke stukjes software tussenzitten. Aan de andere kant, als er iets het niet meer doet kun je de vinkjes wel weer makkelijk terugzetten.

Zou je hetzelfde echter doen bij het door mij aanbevolen krachtigere programma hijackthis (alles aanvinken en op verwijderen klikken in dat geval), dan gaat er vaak al meer stuk qua software en terughalen is ook lastiger. Vandaar dat ik aanraadde om even een hijackthis logbestand te posten, daar pak ik de overbodige software zo uit. Een logfunctionaliteit is niet aanwezig in msconfig, dus die optie vind ik minder geschikt om via een forum te gebruiken aangezien er dan een kans is dat de vraagsteller screenshots moet gaan posten of dingen moet gaan overtypen.

Een leuke bijkomstigheid van een hijackthislog bekijken, is dat je meteen een indruk hebt of je eventueel nog naar malware, adware, spyware, etc. moet gaan zoeken. Dergelijke programma's zitten soms ook achter traagheidsklachten al verwacht ik dat dat in dit geval wel los zal lopen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum