DAB+ in Belgie: niet wat er belooft wordt...In NL ook niet super (Toestel of techniek)

door Pieter Vos @, 29-03-2018, 20:44 (299 dagen geleden) @ Patrick2

Dag forummers,

Na al jaren op het buizenforum "aktief" te zijn, toch maar de stap genomen om ook hier te registreren want ik zit met een prangende vraag: Ik heb enkele weken geleden een nieuwe autoradio gekocht en dan maar meteen "futureproof" met DAB+. Het is een Pioneer MVH-S200DAB en ik maak gebruik van het meegeleverde antennetje dat je op de voorruit moet plakken.
In het Antwerpse is de ontvangst uitstekend en als ik richting Gent rij is het tot St Niklaas ook prima. Alle andere richtingen uit is het, eens Antwerpen uit, meteen afgelopen. Niks, nada, nothing, niente. Hier en daar komt er wel eens wat door maar dat is maar voor eventjes. Volgens de verkoper zou het DAB+ netwerk in Belgie nog niet compleet zijn. Nog steeds niet? Knap vervelend.
Heeft iemand ook die ervaringen? Ik heb begrepen dat in Nederland de ontvangst in de auto foutloos is, zelfs met zo'n plakantenne.
Graag advies.

Groeten,
Patrick

Mijn ervaring met DAB+ in Nederland, speciaal met betrekking tot mijn woonplaats Lelystad.

Twee-drie jaar geleden heb ik een DAB+ radio gekocht, gewoon uit nieuwsgierigheid. De ontvangst binnenshuis is prima. Maar met de DAB+ zender aanwezig op ca 8 km afstand hemelsbreed in mijn woonplaats Lelystad is dat niet verwonderlijk. Voor de door mij veel beluisterde publieke zenders Radio 1 en Radio 4 is DAB+ een verbetering ten opzichte van FM want het FM signaal van genoemde publieke omroep zenders is in Lelystad nogal zwak. (FM ontvangst uit drie richtingen, vanuit Smilde, IJsselstein en de Wieringermeer, al deze FM zenders op aanzienlijke afstand dan wel een lagere zendantenne toren.)

Maar qua programma aanbod is DAB+ weinig verheffend ten opzichte van FM. Ja het is fijn om naast radio 4 klassieke muziek (op FM en DAB+) Via DAB+ ook nog Radio 4 concert te kunnen beluisteren. Maar nee omdat op DAB+ veel dezelfde (commerciële) popmuzak geschreeuw en geblèr zenders zitten die op FM ook al actief zijn. En ook 'nee' omdat een aantal maanden twee 'oldie' programma's van DAB+ zijn verdwenen: Retro Hits en Arrow Classic.

Derhalve zal ik voorlopig geen tweede DAB+ radio aanschaffen. Als radio dan toch digitaal moet, heeft internet radio veel meer te bieden. Wellicht zal met de komst van G5 mobiele telefonie dat grotere aanbod daarop ook aanwezig zijn.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum