HF storing door PV-omvormers, normen (Toestel of techniek)

door verbeek @, Winterswijk, 07-10-2018, 20:04 (72 dagen geleden) @ Gerard in Zeist

Naast Solar Edge is er nog een systeem waarmee per zonnepaneel de opbrengst wordt geregeld, namelijk met micro-omvormers. Bij dit systeem wordt de zonne-energie per paneel direct in 230Vac omgezet.
Ook hier verloopt de communicatie per paneel en zal de data via de 230V lijn lopen.

Voor zonnepanelen op je dak ga je uit van de ligging van de panelen en de eventuele schaduw werking op de panelen. Liggen alle panelen de hele dag lekker in de zon, dan is een string- omvormer voldoende en meet je de opbrengst via de onvormer.
Heb je last van schaduw op de panelen (schoorsteen, dakkapel, bomen etc.) dan bied Solar Edge of Emphase uitkomst, met de nadelige gevolgen van data communicatie over de zonnepaneel lijnen.

Daar baseer je je type omvormer op (naast het om te zetten vermogen).

Heb je op één plek op het dak last van schaduw, dan kan je een string-omvormer met twee MPP-trackers ter overweging nemen.

Kijk ook naar het aantal by-pass dioden die in het aansluitkastje van het zonnepaneel zit (datasheet). Hoe meer, hoe beter.

Over de kwaliteit van de zonnepanelen valt niets te zeggen. Hier vertonen twee van de vier Shell-zonnepalen delaminatieverschijnselen (het loslaten van de folie waarmee de siliciumcellen verzegeld zijn). Europese kwaliteit, ja ja!

Gr. Paul


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum