DAB+ radiotje van de Action (Toestel of techniek)

door Otto @, Drenthe, 10-02-2019, 14:18 (510 dagen geleden) @ Peter1952
Gewijzigd door Otto, 10-02-2019, 14:29

Ik heb hem ook gezien en gekocht uit nieuwsgierigheid.
Had het geld beter in mijn zak kunnen houden.
Slechte ontvangst, alleen op een bepaalde plek doet ie het, één stap opzij en het komt met flarden door.

Hahaha,ik had het al verwacht dat er ook andere meningen zouden zouden komen. Ik ben nog even wat op onderzoek uitgegaan. Bij mijn eerste test zat ik op de bovenetage (onder een beschoten kap van een vrijstaand huis). Ik ontvang daar drie streams: 11C (Nederlandse commerciële zenders), 12A (Duitse zenders van NDR), en 12C (Nederlandse publieke zenders). Via https://fmscan.org heb ik uitgezocht waar zich zenders bevinden, voor mijn locatie geldt dan:

[image]

[image]

Ik vermoed dat ik dan de zenders van Stadskanaal (12 km), Hoogezand (14 km), of Smilde (26 km) ontvang. Voor de Duitse is alleen Aurich (70 km) mogelijk.

Later heb ik de radio op de vensterbank van de benedenetage gezet, en toen was de ontvangst bedroevend. Geen enkele zender kwam ongestoord binnen. Echter, als de de radio 30 cm verplaatste was het weer goed (hoewel er geen Duitse zenders meer ontvangen werden). Ik denk dat het kwam door dat het snoer van de netadapter te dicht bij (en ook nog parallel de antenne) was. De opstellocatie is dus inderdaad cruciaal. Wel opvallend dat ik het regionale blok op 6C niet ontvang. Toch nog even wat meer opstellocaties proberen.

Naar de geluidskwaliteit heb ik niet gekeken, het gaat mij enkel om de ontvangstmogelijkheden.

Otto

--
Ohm sweet Ohm...
[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum