Nanao monitortje (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 23-12-2019, 12:16 (1586 dagen geleden) @ Hans van Kampen
Gewijzigd door Maarten Bakker, 23-12-2019, 12:44

Google is niet alwetend. Je vergeet ook het daadwerkelijke nummer te geven aan de menselijke zoekmachine die 'transistorforum' heet :-D . Ik weet niet of NEC zich aan het gangbare systeem houdt, maar in de VS en Japan worden phosphoren vaak met getallen aangegeven. Zoals 4 voor televisiewit en 22 voor kleur.

EDIT: of is het nummer van NEC soms hetzelfde als dat van Nanao bovenop? En staat er geen tweede nummer van NEC op? Ik geloof dat ik met Google wel op een spoor zit, zie volgende edit of reply.

EDIT2: MG-550CDM zou wel eens een custompartnumber voor de buis kunnen zijn; Samsung heeft hem ook gemaakt (ben alsnog benieuwd of er op het NEC-etiket meer dan dat staat). In die variant zou hij voorkomen in de Icom IC-780, IC-781 en IC-R9000 en die zouden een amber beeld hebben. Best kans dat Nanao ook aan Icom leverde, maar deze monitor kan ook in andere instrumenten gebruikt zijn. Trouwens gewoon met Google gevonden.

EDIT3: Ik kom ook MG550CDA en CDW tegen. De W is televisiewit. Dan zou je vermoeden dat de A amber is, maar wat is de M dan? Op de Samsungbuis zou de M amber moeten betekenen, dus lijkt me dat alsnog de beste gok, maar er is dus een klein kansje op verwarring.

AC125V1.0A slaat uitsluitend op de zekering zo te zien. De kans lijkt me voor een Japanse instrumentatiemonitor aanwezig dat hij bijvoorbeeld voor 100VAC is of zelfs nog een fors stuk lager. Als er geen gelijkrichter en afvlakelco op de print zit, is een redelijk veilige gok 12VDC. Controleer dus wel goed wat er op moet komen te staan voordat je er spanning op zet.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum