signature Analyzer Tektronix 308 en HP 5005A (Algemeen)

door loek @, Exloo (Drenthe), 29-03-2020, 15:43 (1483 dagen geleden) @ Maurice
Gewijzigd door loek, 29-03-2020, 15:44

Hallo Maurice,

Je conclusie dat SA alleen voor HP apparatuur is, is niet juist.

Het voorbeeld dat ik gegeven heb is van Wandel en Goltermann en dat was toen een zelfstandige Duitse firma. Ook Tektronix maakte een SA analyzer (dat was het andere apparaat type 308 dat besproken is) en was destijds een concurrent van HP.

Nogmaals je moet aan de afgelezen SA waarde geen betekenis geven. Dus geen adres of data informatie.

Je zou van ieder merk apparaat signature waarde kunnen opgeven. De basis is een goed werkend apparaat. Je definieert een start en stop moment en gaat dan kijken wat op verschillende meetpunten de signature is. Dit noteer je in tabellen en bij ieder ander apparaat van hetzelfde type en software moet dezelfde SA waarden gemeten worden op dat punt.

Door de hoeveelheid aan SA tabellen kan je dan bepalen in welke hoek de fout moet zitten. Zo kan je bijvoorbeeld bij de PS19 van Wandel en Goltermann bepalen welke Eprom defect is. Wat je dan niet weet is wat er fout is aan die Eprom. Werkte een adreslijn niet? Of bleef een data lijn hangen? Als dan ook nog SA waarde voor de Eprom adressen gegeven zijn dan kan je een fout daar dan weer mee uitsluiten.

De bedoeling van deze techniek was een veel snellere zoek methode naar fouten. Immers bij een LA had je al snel 16 adreslijnen en 8 datalijnen nodig. Bij een SA methode kan je met één probe snel veel punten aflopen.

Samenvattend deze SA is zeker niet alleen voor HP apparatuur toe te passen.

Met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum