GEZOCHT: ALLE NUMMERS VAN ELEKTRONICA ABC (Gezocht)

door soundman2 @, Wouw, 21-04-2021, 11:48 (1100 dagen geleden) @ Jeever
Gewijzigd door soundman2, 21-04-2021, 11:50

Bureau Belper biedt op hun website een paar Muiderkring uitgaven aan, ondermeer Radio Blan en een enkel RB. Zou je die publiceren, dan kunnen ze dat als onrechtmatig beschouwen, omdat zij de eigenaar zijn.
https://rbe.nl/product-categorie/elektronica-2/

Hier gaat het over RE en dat zit kennelijk niet bij Belper. Zij zullen dus geen claim leggen.

Octrooien is ook iets waarmee je uit moet kijken.
Destijds gaf Radio Veronica kleine transistorradiootjes weg. Toevallig zat daar een patent in van Philips, dus kregen ze een claim.
In veel (electronica) bladen wordt dat omzeild, door aan te geven dat publicaties van schema's etc. alleen gebruikt gebruikt mogen worden voor privé gebruik.
Soms is een octrooi te duur voor een uitvinding. Dan bestaat de kans dat iemand die er wel geld in ziet aan de haal gaat met de uitvinding, waardoor de uitvinder voor zijn eigen uitvinding moet gaan betalen. De remedie is dan maar om de uitvinding te publiceren. Daarna kan iemand anders geen octrooi daar op aanvragen.
Het doorgeven van Epub uitgaven is ook niet zonder gevaar. Kennelijk blijft altijd zichtbaar wie een bepaalde uitgave heeft gekocht. Kopiën zijn kennelijk dan te tracen naar de eerste eigenaar.
In bioscoopfilms zitten volgens de overlevering ook een aantal kenmerken waardoor bekend blijft welke bioscoop de film in bezit gehad heeft en ook dan zijn kopiën terug te filmen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum