DVD lade (wil niet open) (Algemeen)

door ffeilers @, Breda, 16-11-2023, 21:11 (24 dagen geleden) @ Drambuie

Tip:
Het oude snaartje met warm water en afwasmiddel o.i.d. schoonmaken/ontvetten, beide poelies met alcohol ontvetten, en het (vierkante!) snaartje een halve slag om zijn lengte as gedraaid terug monteren wil de gebruiksduur van het snaartje nog wel eens enkele maanden verlengen.
De diagnostiek is dan rond en je kan op je gemak naar een vervangend snaartje op zoek.

Als het apparaat lang stil staat zet het snaartje zich naar de scherpe bocht om de kleine poelie op de motoras en komt het niet (altijd) uit deze stand op gang doordat het slipt door de vervuiling en het slapper worden. Dit voorgevomde bochtje schakel je, tijdelijk, uit door het binnenste buiten te monteren. (kan natuurlijk alleen met vierkante snaartjes;-) )

Alex, bedankt voor de tip, ik kijk eerst even aan hoe het vervangende snaartje het doet en als dat niet goed gaat dan ga ik de tip uitproberen. Overigens ook met de cassette decks van de commodore 64 heb ik regelmatig problemen met de snaartjes, heb daar ook wel eens de warm water truck toegepast maar ...... blijft lastig (sowieso die casssette decks), afstelling kop, met welke afstelling kop is het bandje opgenomen, kortom .... uren zoet :-)


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum