Vraag over "Selektiver pegelmesser SPM-2" (Algemeen)

door loek @, Exloo (Drenthe), 18-06-2024, 17:47 (24 dagen geleden) @ PE1PJA

Hallo Jan,

Op de meetkamer van PTT/KPN hebben we deze apparaten in onderhoud gehad. In totaal waren er bij PTT ongeveer 30 in gebruik. Om te voorkomen dat de gebruikers (dit waren natuurlijk ook techneuten) er zelf in gingen rommelen, werd alle service documentatie op een paar na vernietigd. Die paar stuks werden door ons gebruikt voor de service. De gebruikers kregen een in Nederlandse handleiding. Zelf heb ik er ook een paar geschreven die je nog wel eens tegen komt op radiobeurzen.

Het vinden van een schema is door de reden die ik net genoemd heb dus zeer lastig.
Het verschil tussen de SPM2 en SPM3 is grofweg dat er uitgangen op de SPM3 zitten waarmee de zender PS3 aangestuurd kon worden. Je hoeft dan dus maar aan één frequentie knop te draaien.

Dat er wel meer documentatie te vinden is van de SPM3/PS3 komt mede doordat in latere perioden waar deze meetapparaten op de markt kwamen ook andere bedrijven gebruik gingen maken van transmissie apparatuur. En daar was het beleid anders.

Verder is de opbouw van de SPM2 niet zo heel erg ingewikkeld dus ik denk dat je zonder een schema er ook wel uitkomt. Maar een schema er bij is natuurlijk altijd makkelijk.

Met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum