ESP32 zender te mooi om te verbergen (Algemeen)

door Otto @, Drenthe, 13-04-2024, 09:06 (17 dagen geleden) @ loek
Gewijzigd door Otto, 13-04-2024, 09:12

Hallo Loek,

Dat ziet er grappig uit. Ik zie dat je de mogelijkheid om de AM-uitgang van buitenaf te tunen weer hebt geïmplementeerd. Handig voor de reparatiedagen.

Ik heb nog wel een vraag aan Otto,
Tijdens het afspelen via de SD-card is er ergens onderweg een kleine pauze te horen steeds op dezelfde plaats. Daarna komt er geen modulatie meer op AM en FM (wel draaggolf). Ook de afspeel indicatie werkt gewoon. Ook als je kiest daarna voor een andere bron en weer terug naar SD-card blijft de situatie ongewijzigd. Het enige wat helpt is uit en weer aanzetten. De zender gaat dan verder na het onderbreking moment en dan zijn er geen problemen meer.

Ik begrijp je probleem niet helemaal. Je zegt "een kleine pauze", maar daarna zeg je dat de boel is vastgelopen. Dan denk ik meer aan een permanente pauze.

Mijn vraag is :
Zou er iets niet goed gaan als een leesfout op de SD card plaats vind en zo ja zou dat verholpen kunnen worden?

Ik denk niet direct aan een leesfout, maar meer aan een fout in het MP3-bestand. Gebeurt het altijd in dezelfde file op dezelfde plek? Niet alle MP3-files, die je her en der vindt, zijn goed. Er zitten regelmatig codeerfouten in. De decoder (niet van mij, maar van Wolle) moet maar in staat zijn om met al die fouten om te gaan. Dat lukt niet altijd, en soms loopt de decoder gewoon vast. Ik zelf heb een nummer op mijn SD-kaart staan, die in die zelfs niet eens begint met afspelen. Loopt direct vast, en ik moet ook resetten. Daarna snel naar een ander nummer, en alles werkt weer probleemloos. Als het dus om een enkel nummer gaat, raad ik aan om te zoeken naar een alternatieve versie van het nummer. Soms kun je ook proberen om een nieuwere versie van de decoder-library te installeren.

Otto

--
Ohm sweet Ohm...
[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum