Ontwerp testbeeldgenerator Deel 2 (eerste beelden) (Toestel of techniek)

door Otto @, Drenthe, 24-07-2017, 18:31 (2467 dagen geleden) @ kris
Gewijzigd door Otto, 24-07-2017, 18:37

Hallo Kris,

de schaduw lijkt me een typisch geval van looptijdsverschillen in je videobandbreedte. (kan door vanalees komen, maar typisch is het niet juist aanhouden van de 75 ohm (of een andere impedantie) over de gehele bandbreedte van de DAC tot aan de ingang van je monitor.

Ik heb het signaalpad nog eens doorgenomen. Hier een schemafragment van het gedeelte met DAC en Encoder:
[image]
De modulator ontbreekt, en ik heb de uitgang van de AD724 direct met de connector verbonden.
De DAC (ADV7123) heeft "doubly terminated 75 ohms" uitgangen, wat betekent dat de uitgangen zowel bij de chip als aan het eind van de kabel met 75 ohm moet worden afgesloten. Ik heb me daar strikt aan gehouden, hoewel het signaalpad op de print slechts 2 cm is. De AD724 heeft een "75 ohms Reverse-Terminated" uitgang, wat betekent dat er een 75 ohms serieweerstand nodig is. Een ohmmeter op de aan de monitor aangesloten kabel laat ook gewoon 75 ohm zien. Ik heb de kabel nog even vervangen door een 75 ohms antennekabel, maar dat had geen invloed op het beeld. Ik denk dat het dus niet aan verkeerde aanpassing moet liggen.

Friemeltjes in je kleuren worden oa veroorzaakt door het niet respecteren van de 8 field sequence, en dat werd voorspeld. Je krijgt dan een heel slechte afboording/overgangn van de kleuren. (sowieso is die afboording nooit perfect)

Hmm, dat zou betekenen dat de AD724 een slecht ontwerp is dat zich niet een de standaarden houdt? Heb je misschien een tip voor een andere video encoder chip?

tevens zien de randen er nogal "geknipt" uit, alsof twee opeenvolgende lijnen dezelfde informatie dragen.

Ter controle heb ik nog even een beeld gemaakt van afzonderlijke rode en blauwe lijnen:
[image]

Lijkt me wel okee. Je moet wel bedenken dat het wordt weergeven op een 1600x1200 pixels monitor. Een beeld van 780x585 pixels, zal dan uiteraard over meerdere lijnen worden opgerekt.

Otto


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum