stereo signaal valt weg Tandberg TR 2055 (Toestel of techniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 18-04-2018, 12:24 (2194 dagen geleden) @ Marotick
Gewijzigd door Maarten Bakker, 18-04-2018, 12:25

Om er na het vervangen van alle roestige onderdelen achter te komen dat de versnellingsbak, cardanas en motor volledig gereviseerd moesten worden. Of dat je veel beter bij een defect onderdeel had gekund als het plaatwerk er nog af lag (Citroen DS lijkt me een voorbeeld).

Voordat je zulke dingen doet, moet je dus een redelijk idee hebben wat je aan verdere mankementen kunt verwachten.

Nou is het in dit geval zo dat je het apparaat toch wel volledig op wilt knappen, dus zul je zeggen: wat kan het nou voor kwaad.

Soms niet al teveel, ik doe het zelf ook wel eens als ik zeker weet dat ik ze na afloop van de reparatie toch allemaal zou vervangen... Maar het bulkvervangen van elco's in een defect apparaat is zeker voor mensen die niet regelnmatig reparaties doen, ook een recept voor ellende. Bijvoorbeeld teleurstelling als er neits veranderd is en ze de fout zelf alsnog niet kunnen vinden (keuze tussen geld uitgeven of project in een hoek gooien). Of er opeens een defect bij is gekomen, net zo onvindbaar als het vorige.

Het is dus een bewuste afweging of eventueel een noodgreep om bij de elco's te beginnen, slechts zelden een standaardprocedure waar je blind op kunt varen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum