Wel beeld geen geluid Philips x12t740 (Toestel of techniek)

door Tristan A @, 17-02-2019, 23:00 (1900 dagen geleden)

Hallo,

Een paar vragen Ik heb hier 'n kei leuke transistor portable tv van Philips (x12t740/95) uit 1971+-, deze is in werkende staat en ontvangt gewoon zenders via coax maar er komt 0% geluid uit, ook via output voor de koptelefoon daar hoor ik enkel maar gekraak. Ik heb de tv open gehad en uitgeblazen en van het stof ontdaan, de box heb ik nagekeken en ziet er goed uit en als ik mijn oor er tegen hou hoor ik alleen 'n zachte zoem dat niet veranderd als ik aan de volume draai. Is hier iemand met de zelfde ervaring en kan ik dit verhelpen zonder het hele toestel uitelkaar te halen want ik kan niet met echte soldeerwerk overweg...

vraag 2: als ik van zender verander kan het zijn dat weergave ervan schuin is met zwarte strepen erdoor, dan moet ik de tv even uitzetten en aandoen dan is de weergave van de gewenste zender correct. Is dit iets ernstig of kan het ermee te maken hebben dat de tv lang heeft stilgestaan?

Vraag 3: ik zie op het typeplaatje nr 000005 staan betekend dit dat het de 5de toestel is die van de band is gerold of heeft dit met iets anders te maken?

Ik hoor het graag!

Grtjes Tristan


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum