Wel beeld geen geluid Philips x12t740 (Toestel of techniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 18-02-2019, 01:31 (1895 dagen geleden) @ Tristan A
Gewijzigd door Maarten Bakker, 18-02-2019, 01:43

Hallo Tristan,

Welkom op het forum!

Het serienummer PM000005 wijst er waarschijnlijk inderdaad op dat dit het 5e toestel van het type X12T740/95 is, waarbij PM betekent dat hij in de fabriek in Monza is gemaakt zoals de meeste zwartwitportables in die jaren. /95 is een speciaal uitvoeringsnummer, waarschijnlijk een wat latere uitvoering en mogelijk voor de Engelse markt. Welke kanalen kun je kiezen? Alleen 21-69 of ook andere?

Als je het toestel op de week nauwkeurig wilt dateren, en met een beetje geluk vaststellen of het inderdaad het 5e exemplaar is, dan zou je eens kunnen kijken of er nog een ander rechthoekig wit stickertje op zit. Mogelijk zit dat ergens op het chassis, zichtbaar als je de achterwand er af haalt.

Geen geluid kan aan diverse dingen liggen, maar er zit uit het hoofd gezegd geen heel complex geluidsdeel in. Heb je al een schema? Ik ga even op zoek.

Ah doh! Het kwartje valt. Hoor je wel iets van ruis of interferentie uit het geluid via de koptelefoon zelfs al doet de luidspreker niets? Hoor je herkenbaar geluid als je hem zo naast het kanaal afstemt dat het beeld gaat storen?


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum