Probleem bij installeren SSD drive in Dell N5010 (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 22-02-2019, 14:43 (1888 dagen geleden)
Gewijzigd door soundman2, 22-02-2019, 15:22

De harddisk in mijn Dell latop N5010 werd onbetrouwbaar, en die heb ik vervangen door een Samsung EVO 500 GB (De originele disk was 596GB)
Helaas werkten de lang geleden aangemaakte herstel disks niet. Ik kreeg de foutmelding dat er een disk nodig was van 596GB.
Om te zien of er wat anders speelde heb ik een bootable cd opgestart (Hirens Boot CD), waarop een simpele Win XP draait in ram.
Daar lijkt het dat de nieuwe SSD de letter B: in plaats van C: heeft meegekregen. Zou dat de oorzaak kunnen zijn? Het kan ook nog zo zijn dat Mini XP een ramdisk B: heeft aangemaakt. de groote is 849MB.
De letter c: komt niet voor, maar de schijf is ook niet geformatteerd door mij.
In de bios kan ik de driveletter niet wijzigen, daar is geen keuze mogelijkheid voor.
Dell support wil geen hulp meer geven, omdat de laptop te oud is en W7 niet meer door hen wordt ondersteund, zelfs geen info over een iso file die wel gedownload kan worden..
Ik probeerde een iso file te downloaden bij windows, maar na het invoeren van het licentienummer, wisten ze te vertellen dat het een OEM versie betrof en dat ik bij de leverancier moest zijn.
Volgens Dell zit de het probleem met de verkeerde drive letter in een driver die voor de oude schijf is. Verder kom ik niet.
Ik denk dat de hersteldisk op zoek gaat naar de c:drive, die weliswaar ongeformatteerd is en dat de grootte dan hopelijk geen probleem meer olevert voor herstel.
Van de originele disk van 596GB was minder dan de helft in gebruik en dan staan daar ook nog de originele installatie files op. Handig als je drive defect is.
Wie helpt?
Hoe kan ik überhaupt zien of de nieuwe SSD herkend wordt? Waar zou je dat kunne wijzigen als dat niet zo is?

Een van de vele hulpprogramma's op de Hirens cd is dit op de foto.
Kan ik daar iets mee?
[image]

[image]
Er staan onder aan twee MBR Windows NT 5.X en NT 6.X

Het monteren van de nieuwe schijf kan alleen als je de laptop nogal ver sloopt.
Ik zou hen kunnen formatteren met een externe kabel via usb, maar een eersre vervanging op een andere laptop met een zelfde soort schijf gaf geen probleem. Daar was evenwel geen probleem met het downloaden van een iso bestand, maar dat was W10 en die vraagt nergens na. W10 kijkt wel in de bios of het een gelicenceerde versie is heb ik begrepen. Dat was trouwens ook een OEM versie.

Deze vraag is overigens gemaakt op de laptop met daarin de Mini XP van Hirens Boot CD!


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum